Terima Kasih Kerana Follow Blog WArna-WArni Kehidupan

Dah jadi follower saya..?? Jangan lupa tinggalkan bersama URL blog untuk saya menjadi follower anda kembali.. Salam Kenalan yea.. :) JUTAAN MAAF SAYA TIDAK DAPAT FOLLOW SEBAHAGIAN KAWAN2 DISEBABKAN TIADA URL YANG DITINGGALKAN.. MOHON UTK UPDATE FOLLOWER YER KAWAN2
Wishlist Sayer...


1. Bercuti dgn En. Hubby

2. Kereta Baru

3. Umah sendiri

4. Gadget -Samsung Galaxy

5. Tinggal bsama En. Hubby

6. Rehat2 di Bali


Monday, August 24, 2015

Jangan Tunjuk Pandai...!!

0 comments

Be humbleNo matter wat


Aku Bernafas Dalam Nafas Cintamu

With Luv,



Sunday, August 23, 2015

Triffle

0 comments
Dessert yang ringkas dan senang
Sape2 boleh buat
Janji rajin


Bahan2
- Roll cake / marble cake
- 1 tin buah campor
- 3 sudu besar tepung custard
- 1 tin susu ideal
- sedikit gula
- 1 kotak jelly  (sy guna Brand Nona perisa strawberry)
- Hirisan buah-buahan (sy guna peach Ayam Brand )


Lapisan Bawah
1. Potong kek gulung / marble kek dan susun dlm bekas
2. Tuang air dari tin buah ke atas kek smpai basah

Lapisan Tengah (Custard)
1. 3 sudu tepung custard bancuh bersama 1 cawan air
2. 1 tin susu ideal
3. lebihan air buah campor tadi
4. sedikit gula. 
Campor kan semua ke dalam periuk dan masak sehingga pekat
dan tuangkan ke atas kek yang disusun td
Taburkan buah-buahan campor

Lapisan Atas
Jelly Masak bersama air sehingga masak
dan tuangkan ke atas custard td
Hiaskan bersama buah yg lain
* kiwi, strawberry, etc
(saya gunakan hirisan peach Ayam Brand dan laici )

Aku Bernafas Dalam Nafas Cintamu

With Luv,



Friday, August 21, 2015

Kuzi Ayam Buat Tersayang

0 comments
Hasil air tangan untuk majlis yg ringkas
Menu neh aku buat di makan bersama nasi minyak beras basmathi
dan acar nenas bersama timun






Aku Bernafas Dalam Nafas Cintamu

With Luv,



Thursday, August 20, 2015

Stress???

0 comments

STRESS!!!!


Banyak faktor stress di opis kan??  
Stress sebab kerja banyak... stress sebab kena mengumpat dgn opismate... 
stress dgn boss.... macam2 stress kan??
Kalau kamu stress dgn opismate, cuba abaikan mereka.

Mereka boleh memikirkan apa saje 
tapi yg tahu apa yg kiter buat hanyalah diri kite sndri.
Kita tak boleh mengawal fikiran orang..ingat tu!!
Jika kite melihat sejarah2 orang yg berjaya
mereka adalah yang kurang ambil peduli dgn apa yg orang kata

Patutkah kamu menghormati kawan yg mcm neh??
Jika kamu katakan TIDAK, jangan ambil peduli apa yg mereka katakan
Sebaliknya, hanya fikirkan yg positif untuk terus maju dlm kerjaya
Setidak2nya hati kite tak kan rosak dek krn org yg mcm tu

Antara perkara yg tidak sepatut kite stress...

# Nak pakai gaya terbaru
takut opismate mengutuk.. 
+ve : Dia sebenarnya tak mampu nak pakai mcm aku.. ape nak kesah?

# Mulakan biznes
takut org mengata adakah kite tak cukop duet..
+ve : Kalau aku susah skalipon, org yg mengata tu bagi aku duet ker?

# Buat kerja rajin ckit / terlebih rajin di opis
takut org kata tunjuk rajin / bodek boss
+ve : Juz remember tis PRODUCTIVITY. 
Bangsa lain berjaya sebab terlebih kerja

# Update gambar soping / holiday dlm fb, insta, tweet, etc
takut org kata kite riak...show off semua benda
+ve : Juz ask urself, nawaitu kite upload utk riak atau berkongsi kegembiraan?

# Stress sebab opismate kerja asik mengumpat
Perlu ker nak berkawan dgn org yg mcm tu??
Jika dia boleh mengumpat kite, tak mustahil dia bleh mengumpat sesama mereka kan?
Juz imagine betapa rendahnya moral org yg mcm neh 
Tak perlu peduli dgn apa yg mereka katakan
Jauhkan diri dari orang-orang yg mcm tu

Aku Bernafas Dalam Nafas Cintamu

With Luv,



Saturday, July 25, 2015

Rumahku Syurgaku

2 comments
Tempat perteduhan ku tanpa en.hubby
Rumah idaman kami berdua
Walaupun arwah hanya sempat melihat tapak rumah, 
akan ku abadikan dia sentiasa bersamaku
Al-Fatihah




Aku Bernafas Dalam Nafas Cintamu

With Luv,



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WArna-WArni Kehidupan
Copyright © 2009 Wawa Anua Design